Návrat na hlavní stranu

LYMFODRENÁŽ [ Lázeňská procedůra ]

LYMFODRENÁŽ

- Manuální lymfodrenáž


má speciální zákonitosti postupu, které jsou zcela odlišné od klasické i reflexní masáže. Lymfodrenáž působí pouze na kůži a podkoží při dodržení určitého programového postupu. Hmaty, kterými se na kůži působí, jsou prováděny lehce, pomalu a malým tlakem tak, aby se nezpůsobilo zčervenání (prokrvení) kůže, které je při této proceduře nežádoucí.

Cílem lymfodrenáže je podpořit a posílit původní dosud zachovalou vstřebávací a transportní funkci mízního systému. Má účinek protiedematózní, sedativní a analgetický.

Procedura je prováděna speciálně odborně vyškolenými terapeuty a přísně indikována ošetřujícím lékařem pro určené diagnostické indikace řešící problematiku lymfatického systému.

- Přístrojová lymfodrenáž - lymfoven

je elektronický přístroj české výroby používaný k lymfatické drenáži. Lymfatická drenáž pomáhá normalizovat a udržovat vyvážený vztah dynamického proudění mezi krevním a lymfatickým systémem. Přístrojová lymfatická drenáž pomáhá ve značné míře zvýšit průtok a zmírnit až zcela odstranit negativní patologické projevy.
LYMFODRENÁŽ

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.k.studanka.cz

Typ záznamu: Lázeňská procedůra
AKTUALIZACE: Petr Svoboda (Infomorava.cz) org. 56, 15.07.2004 v 09:30 hodin


Copyright 2000-2024 © Luděk Šorm & kolektiv